Kókuszolaj kérdezz-felelek - A legfőbb tudnivalók összegezve

Honnan származik a kókuszolaj?

A kókuszolaj a trópusi és szubtrópusi területekről származik, az Indiai-óceán és a Csendes-óceán szigetvilágának, valamint a Délkelet-ázsiai országok egyik jellemző exportterméke.

Mi is az a kókuszolaj?

A kókuszolaj egy növényi olaj, melyet a kókuszpálma gyümölcsének húsából, illetve magjaiból nyernek ki. A kókuszolajat széles körben használják az élelmiszeriparban, a kozmetikai iparban és a gyógyászatban is.

Kókuszolaj

Hogyan alkalmazzuk a kókuszolajat a konyhában?

A kókuszolajat széles körben használják az élelmiszeriparban, s otthoni felhasználhatósága is meglehetősen sokszínű. 

Alkalmazhatjuk sütéshez és főzéshez, magas olvadáspontja miatt ugyanis magas hőmérsékleten is kifejezetten stabil marad. Alkalmazhatjuk húsok, halak és zöldségek elkészítéséhez. Felhasználhatjuk házi készítésű salátaöntetek összetevőjeként - az olaj kissé édeskés íze miatt jól passzol például gyümölcsös salátákhoz is. Pékáruk és sütemények elkészítése során is alkalmazhatjuk, az olaj gazdag ízének köszönhetően különösen finom és puha sütiket készíthetünk vele.

Hogyan alkalmazzuk a kókuszolajat a szépségápolásban?

A kókuszolajat hatékonyan alkalmazhatjuk bőr- és hajápolásra egyaránt. Hidratáló hatású, segíthet a bőrszárazság megelőzésében és kezelésében. Fontos, hogy erősen komedogén olajról beszélünk, tehát vékony bőrfelületeken, például az arcbőrön ne alkalmazzuk a vaskos, zsíros anyagot, testápolásra azonban kiváló!  A kókuszolaj hatékony hidratáló hatása mellett antibakteriális és gombaellenes hatásokkal is rendelkezik. 

Alkalmazhajtuk hajmaszkként is, mivel segíthet a haj hidratálásában és a hajszálak eltöredezésének megelőzésében. 

Mi az a komedogén érték?

A magas komedogén értékkel rendelkező anyagok eltömíthetik pórusainkat, ezáltal mitesszerek és pattanások kialakulásához vezethetnek. A különféle olajok komedogén értéket egy 1-től 5-ig terjedő skálán helyezzük el, mely skálán akókuszolaj 4-es, 5-ös értékkel bír.

Kinek nem ajánlott a kókuszolaj használata?

A benne található telített zsírsavak miatt a kókuszolaj, mint élelmiszer, növelheti a a koleszterinszintet. Az arra érzékenyek számára allergiás reakciókat is okozhat!

Kókuszolaj termékek!

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem

Cocofood KókuszolajKókuszzsír 1000 ml

-9% Cocofood Kókuszolaj Kókuszzsír 1000 ml

100%-ban finomított, nem hidrogénezett kókuszolajból készült zsiradék. Kitűnő sütéshez, főzéshez.

Ár: 1690 Ft
1850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!