A kókuszolaj összetétele

A kókuszolajnak számos előnye van a hajápolás, a bőrápolás területén, ezenfelül csökkenti a stresszt és fenntartja a normális koleszterinszintet. Segítségével fogyhatunk és megerősíthetjük immunrendszerünket, emésztésünket és anyagcserénket rendbehozhatjuk, valamint kiválóan kezelhetjük vele a veseproblémákat, a szívbetegséget, a magas vérnyomást, a cukorbetegséget, a HIV-et, a fogakat és csontjainkat is. ezek az előnyök a kókuszolaj felépítésének tudhatóak be, a nagy mennyiségű laurinsavnak és kaprilsavnak, melyek antimikrobás, antioxidáns, gomba- és baktériumölő, valamint nyugtató hatással bírnak.

kokuszolaj2

Hogyan hat pontosan a laurinsav?

Az emberi szervezet a laurinsavból egy olyan monolaurin nevezetű anyagot állít elő, mely segít leküzdeni a vírusok és a baktériumok okozta megbetegedéseket, mint a herpeszt, az influenzát, a citomegalovírust és az újabb kutatások szerint még a HIV-et is. Ez a monoglicerid segít felvenni a harcot az olyan káros baktériumok ellen is, mint a Listeria Monocytogenes vagy a Heliobacter Pylori, illetve a Giardia lamblia. Ennek eredményeképpen a kókuszolajat el kezdték használni a különböző egészségügyi célokra, bár pontos hatásmechanizmusa még ismeretlen volt. ma már széles körben alkalmazza az ajurvéda, a hagyományos indiai gyógyászati rendszer is. A Coconut Research Center által összeállította a tudományos kutatásokat is, melyeket a kókuszolajon végeztek. A kókuszolaj további előnyeinek részletes ismertetése előtt, beszéljünk annak összetételéről is.

A kókuszolajnak több, mint 90 %-a telített zsírokból épül fel, de nem kell emiatt pánikba esnünk. Ugyan csak nyomokban tartalmaz egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat, mégis sokkal egészségesebb, mint más étkezési olaj. Olyan telített zsírsavakat tartalmaz, melyek szénlánca közepesen hosszú, így teljesen más egészségügyi hatást fejtenek ki, mint a hosszú szénláncú telített zsírsavak. A kókuszolaj 40 %-ban laurinsavat tartalmaz, a fennmaradó részt pedig a kaprilsav, a mirisztinsav és a palmitinsav alkotja. A többszörösen telítetlen zsírsavak közül a linolsavat találhatjuk meg benne, míg az egyszeresen tellítetlenek között az olajsavat.

A kókuszolaj polifenolokat is tartalmaz, például fenolsavat. Ezek a polifenolok felelősek a kókuszolaj intenzív illatáért és ízéért. Bizonyos zsírsavszármazékokat is megtalálunk a kókuszolajban, úgy, mint a Betainest, az Ethanolamidet, az etoxilátokat, a zsíros észtereket, a zsíros poliszorbátokat, a monoglicerideket és a poliol észtereit. A zsíralkohol származékok közül meg kell említeni a zsíros kloridokat, a zsíralkohol-szulfátot és a zsíralkohol-éter-szulfátot. Ezenfelül E- és K-vitaminban, ásványi anyagokban (pl. vas) gazdag a kókuszolaj.

Kókuszolaj termékek!

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem

Cocofood KókuszolajKókuszzsír 1000 ml

-9% Cocofood Kókuszolaj Kókuszzsír 1000 ml

100%-ban finomított, nem hidrogénezett kókuszolajból készült zsiradék. Kitűnő sütéshez, főzéshez.

Ár: 1690 Ft
1850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!