A kókuszolaj főbb típusai és hatóanyagai

A kókuszolaj különféle típusait az előállítás során alkalmazott technológia alapján különböztetjük meg. Írásunkban összegezzük a kókuszolaj legfőbb típusait: a hidegen sajtolt, a szűrt és a finomított kókuszolajat.

kokuszolaj2

Hidegen sajtolt / Extra szűz kókuszolaj:

A legmagasabb beltartalommal rendelkező kókuszolaj-típus. Előállítása során nem hevítik, az olajat hidegen sajtolással állítják elő a gyümölcs kemény héján belül elhelyezkedő, fehér színű gyümölcshúsból.

A hidegen sajtolásos eljárásnak köszönhetően a kókuszolaj teljes tápanyagtartalmát - például az értékes laurinsavat - megőrzi. Jellegzetes ízzel rendelkezik, aki nem kedveli az intenzív kókusz-aromát, annak a szűrt kókuszolajat ajánljuk.

Szűrt/Szűz kókuszolaj:

A szűrt kókuszolajat melegítés és sajtolás útján nyerik ki a gyümölcshúsból. A melegítés hatására hőre érzékeny alkotóelemei elbomlanak, így a szűrt kókuszolaj a hidegen sajtolt kókuszolajnál kevesebb tápanyagot tartalmaz. A hőkezelés célja az olaj és a rostok különválasztása. A kókuszra jellemző illataromával rendelkezik.

Finomított kókuszolaj:

 A kókuszolaj ezen típusát a hőkezelésen túl vegyi anyagokkal is kezelik, továbbá finomítják, szagtalanítják és hidrolizálják. Nem hordozza az intenzív kókusz-ízt. Magas hőmérsékleten a legstabilabb, így ideális választás sütéshez, főzéshez, más magas hőmérsékletű felhasználásokhoz. 

 

 

Kókuszolaj termékek!

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem

Cocofood KókuszolajKókuszzsír 1000 ml

-9% Cocofood Kókuszolaj Kókuszzsír 1000 ml

100%-ban finomított, nem hidrogénezett kókuszolajból készült zsiradék. Kitűnő sütéshez, főzéshez.

Ár: 1690 Ft
1850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!